메뉴 건너뛰기
.. 내서재 .. 알림
소속 기관/학교 인증
인증하면 논문, 학술자료 등을  무료로 열람할 수 있어요.
한국대학교, 누리자동차, 시립도서관 등 나의 기관을 확인해보세요
(국내 대학 90% 이상 구독 중)
로그인 회원가입 고객센터 ENG
주제분류

추천
검색
질문

논문 기본 정보

자료유형
학술대회자료
저자정보
Sang Jung Lee (Yonsei University) Won-Yong Lee (Yonsei University)
저널정보
한국분석과학회 한국분석과학회 학술대회 제66회 한국분석과학회 춘계학술대회 [초록집]
발행연도
2021.5
수록면
190 - 190 (1page)

이용수

표지
📌
연구주제
📖
연구배경
🔬
연구방법
🏆
연구결과
AI에게 요청하기
추천
검색
질문

이 논문의 연구 히스토리 (2)

초록· 키워드

오류제보하기
The spicy taste we feel when we eat is related to the chemical called capsaicinoids. The capsaicinoids are generally structures with vanillylamide and hydrophobic fatty acid, and there are 11 types, of which capsaicin and dihydrocapsaicin make up the majority. Capsaicin, as well as food ingredients, has been shown to have beneficial effects in the body such as anti-cancer activity, antioxidant effects, fat burning, and pain relief. Then the development of analytical methods for detecting and quantifying capsaicin has become important in the pharmaceutical field beyond the food industry. Research papers on electrochemical methods to detect capsaicin have been published steadily over the last decade. This is because the electrochemical method is low in cost, has a simple detection system, and can d^_@span style=color:#999999 ^_# ... ^_@/span^_#^_@a href=javascript:; onclick=onClickReadNode('NODE10558089');fn_statistics('Z354','null','null'); style='color:#999999;font-size:14px;text-decoration:underline;' ^_#전체 초록 보기^_@/a^_#

목차

등록된 정보가 없습니다.

참고문헌 (0)

참고문헌 신청

함께 읽어보면 좋을 논문

논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!

이 논문의 저자 정보

최근 본 자료

전체보기

댓글(0)

0